Bilagor

Samtliga dessa tabeller är framtagna av andra. De är därför att ses som bilagor till detta utbildningsmaterial.

Nedan finns alla tabeller som behövs för astronomisk navigation med de metoder som omfattas av detta utbildningsmaterial samt en del ytterligare "bonus" tabeller för mer specifika ändamål.

Tabeller är lämpliga (nödvändiga i de flesta fall) att ladda ner och ha med sig vid astronomisk navigation. Att ha de man använder ofta utskrivna på papper (eller köpa dem inbundna) underlättar men är ingen nödvändighet.

Olika utgivare av tabeller kan ha använt lite olika formler och avrundningar. Därmed förekommer det ibland mycket små avvikelser mellan två olika tabeller för samma typ av information.

OBS! Notera att vissa av de årliga- och Sight Reduction-tabellerna är mycket omfattande i antal sidor i den händelsen att du funderar på att skriva ut dem!

Vill du ha ännu fler tabeller, andra tabeller eller tabeller med annan layout? Inga problem! Titta då i avsnittet Bonusmaterial/Tabellutgivare.

Samlad PDF med alla tabeller för övningsuppgifterna

I denna PDF är alla tabeller som behövs för att lösa övningsuppgifterna samlade. Med alla menas här alla förutom Sight Reduction och Selected Stars som finns längre ner på denna sidan.


OBS! Då du inte inloggad eller saknar ett aktivt abonnemang visas eventuellt inte hela innehållet på denna sidan.
Logga in med ditt användarkonto. | Skapa ett användarkonto. | Teckna ett abonnemang.
Innehållet på denna sida är upphovsrättsskyddat. Innehållet får användas (läsas, sparas och skrivas ut) för eget personligt bruk men inte kopieras eller distribueras för användning av annan person eller organisation utan skriftligt godkännande från KoyMa.
Sidan ändrades senast 2022-11-30 23:05 och är visad 3026 gånger.